1.12.2009

Pitsiä

Huhtikuussa alkoi Springtime Swirl-KnitAlong ja minäkin innostuin mukaan, pitkästä aikaa pitsin neulomiseen löytyi aikaa. Sattumalta aloitin huivin samana päivänä, kun kuulin mummuni nukkuneen pois. Siitä tulikin sitten eräänlainen surutyöhuivi, välillä neuloin ja muistelin, sitten huivi taas jäi pitkäksi aikaa korin pohjalle.

Eilen sain vihdoinkin viimeiset silmukat neulottua, tuo reunus oli tosiaan erityisen puuduttava osuus koko projektissa. Pikkuapulaisen kanssa tarkasteltiin aamulla pingotettua huivia ja todettiin se yhteistuumin aivan mahdottoman kauniiksi!

Huiviin kului 3 vyyhtiä Wetterhoffin Silviaa, värinä tummansininen. Kolmosen bambupyöröillä neuloin ja mietin olisiko pitsipyöröt seuraavana hankintalistalla, tylpillä bambuilla pitsin neulominen ei tunnu kovin nautinnolliselta;)

Itse en huiveja käytä juuri ollenkaan ja nyt pähkäilen, josko antaisin tämän joululahjaksi... mutta voiko näin paljon tunteita "sisältävää" käsityötä antaa pois?

6 kommenttia:

Anu / Ei kissa karvoistaan kirjoitti...

Minulle tuli mieleen, että voisiko huivin antaa lahjaksi jollekin sellaiselle, jolle mummu myös oli läheinen?

Kaunis se kyllä on!

Tess kirjoitti...

Upea huivi!

Mulla on ollut samankaltainen ongelma joidenkin neuletöiden kanssa. Pariin työhön on neulottu mukaan suuret surut ja kyyneleet, enkä ole pystynyt antamaan niitä kenellekään, koska se on tuntunut jotenkin väärältä - aivan kuin olisi ojentanut säkillisen suruja toiselle ihmiselle. Olen hassu, tiedän sen :D

Tuo Anun esittämä ajatus pyrki myöskin mun mieleeni. Ehkä tosiaan jollekin sellaiselle, jolle mummisi oli tärkeä.

MariL kirjoitti...

Mielettömän kaunis huivi, kerrassaan upea!

Samaa minäkin ajattelin, että jos haluat antaa huivisi lahjaksi, niin jollekin sellaiselle, joka myös suree mummoa, ja joka saa huivista sitä kautta lohtua.

Tui kirjoitti...

Upea huivi! Omani odottaa vielä reunusta. :)

hillanen kirjoitti...

oi kun kaunis.

Quickstep kirjoitti...

Mä pökrään tähän paikkaan. Lisä happee jostain! Sun UPEA huivi on MAHTAVA. Kertakaikkiaan mahtava-upea-kaunis-tyrmäävä. Kaunis kaunis. Multa loppuu ylistys sanat. Iso työ. Paljon tunteita. Mieti tarkkaan kuka sen ansaitsisi, ellet pidä itse. Neulojat itse usein arvostavat omia töitään kaikkein vähiten. Tämän työn on saatava arvoisensa kohtelu :) Olet kyllä taitava neuloja.